dinsdag 6 maart 2018

Sligro verkoop Emté aan Jumbo en Coop

Sligro gaat zijn 130 Emté-supermarkten verkopen aan Jumbo en Coop. De bedrijven verwachten overeenstemming te bereiken over de verkoop van alle aandelen van Emté Holding en haar dochterondernemingen.

Onderdeel van de deal zijn, naast de supermarkten, ook de distributiecentra in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en de ondersteunende afdelingen op het hoofdkantoor in Veghel. Daarnaast is overeenstemming bereikt over een meerjarig contract voor Sligro als leverancier van La Place, de restaurantketen die sinds 2016 in handen is van Jumbo. Naast deze deal zal in een aparte transactie het winkelvastgoed van Emté aan hetzelfde consortium worden verkocht. Het gaat om 27 locaties.

Met de transacties is in totaal €410 mln gemoeid. Hiervan bestaat €275 mln uit de retailactiviteiten, €60 mln uit het vastgoed en €75 mln uit compensatie voor werkkapitaalposten.

In 2017 bedroeg de omzet van Emté €828 mln. Emté heeft 6200 mensen in dienst, die allemaal mee zullen gaan naar de nieuwe eigenaren. Klik hier voor het hele artikel.

Bron: het financieele dagblad / fd.nl

Terug naar nieuwsoverzicht