donderdag 22 november 2018

Particulieren storten zich weer massaal op vastgoedfondsen

Verstandige woorden deze week in een mooi artikel in Het Financieele Dagblad, over de "wederopstanding" van vastgoedfondsen! Gedreven door een rentestand die al langere tijd heel laag is, hebben veel particuliere beleggers de weg naar vastgoedfondsen weer gevonden. De adviezen die in het artikel door diverse vastgoedprofessionals worden gegeven, snijden absoluut hout. Zoals het advies dat je als belegger altijd "goed je huiswerk moet doen", voordat je ergens in investeert.

Nova Capital doet zelf ook altijd zeer uitvoerig onderzoek, alvorens zij overgaat tot aankoop van een vastgoedobject voor een nieuw te starten fonds. En Nova Capital stelt vervolgens alle rapporten van de hierbij ingeschakelde externe adviseurs ter beschikking aan de belegger, om te komen tot een goed onderbouwde beslissing om deel te nemen in het desbetreffende fonds.

Het omvangrijke prospectus, waarin het nieuwe fonds in al haar facetten wordt behandeld, geldt tevens als een overzichtelijke samenvatting van de uitkomsten van het uitgebreide aankooponderzoek. Daarnaast zijn de CV's van Nova Capital behoudend gefinancierd met bancaire leningen (tot 60% van de waarde van het vastgoed), in tegenstelling tot veel fondsen die zijn gestart in de periode vóór de krediet- en vastgoedcrises.

Als u meer wilt weten over de werkwijze van Nova Capital of onze vastgoedfondsen, dan staan we voor u klaar. Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Het Financieele Dagblad

Terug naar nieuwsoverzicht