maandag 6 april 2020

Ministerie van EZ oefent druk uit op vastgoedeigenaren

Het Ministerie van Economische Zaken (EZ) oefent druk uit op vastgoedeigenaren om naar huurafspraken met winkeliers te streven. Volgens EZ is de detailhandel zo hard geraakt dat huuruitstel en huurverlagingen onvermijdelijk zijn. Als de partijen er niet uitkomen, kan het Rijk ingrijpen, meldt EZ.

Brancheorganisaties aan de kant van de verhuurders, zoals het IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland), overleggen met brancheorganisaties aan de kant van de huurders, zoals Detailhandel Nederland, om te komen tot een algemene oplossing. Het landschap van huurders en verhuurders is naar de mening van Nova Capital echter te divers om tot een algemene oplossing te komen.

Nova Capital neemt namens haar vastgoedfondsen en participanten haar verantwoordelijkheid. Waar nodig helpt Nova Capital individuele huurders door deze moeilijke tijd heen. De huurders van de boodschappencentra waar onze fondsen in hebben geïnvesteerd, worden (gelukkig) minder geraakt door deze crisis. Net als in andere crisistijden blijven mensen boodschappen doen, zij het nu met maatregelen om besmetting te voorkomen. Deze crisisbestendigheid is ook één van de redenen waarom de fondsen van Nova Capital in dit type vastgoed investeren. Nova Capital is daarom geen voorstander van een "algemene oplossing", en zeker niet van een "algemene oplossing" die door de overheid wordt opgelegd. Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: FD.nl

Terug naar nieuwsoverzicht