donderdag 23 juli 2020

Fors minder vastgoeddeals door Corona

Door de corona crisis is het aantal vastgoedtransacties fors gedaald. Dat blijkt uit de “mid-year market outlook” van vastgoedadviseur CBRE. De vastgoedmarkt beleefde in 2020 een recordjaar, met € 20 miljard aan transacties. Dat record is dit jaar uitgesloten. In de eerste helft van 2020 bedroeg het transactievolume € 6,9 miljard, een daling van 16% ten opzichte van 2019. De daling verschilt echter per vastgoedsector. De grootste percentuele daling vinden we bij hotels en kantoren. Het percentage belegt in winkels en zorgvastgoed is gelijk gebleven. Het percentage belegt in woningen is gestegen. 

Beleggers richten zich, net als bij de vorige crisis, weer op stabiele, veilige beleggingssectoren. Uit het rapport:  “Zo kijken kantoorbeleggers voornamelijk naar core assets met stabiele huurinkomsten in de vier grote steden en focussen winkelbeleggers zich op supermarkten en kleine winkelcentra voor de dagelijkse boodschappen.”

Dat klopt wat Nova Capital betreft helemaal. Sterker nog, Nova Capital richt zich al jaren op boodschappencentra, een veilige en stabiele beleggingscategorie. Klik hier voor het volledige artikel. En klik hier voor het rapport van de CBRE.

Bron: FD.nl, CBRE mid-year market outlook 

Terug naar nieuwsoverzicht