maandag 9 november 2020

Blog: Particulier beleggen in huurwoningen

Veel particuliere beleggers zijn geïnteresseerd in het kopen van verhuurappartementen als extra pensioenvoorziening. Ook bij Nova Capital horen we dat regelmatig van onze relaties. Het Financieele Dagblad plaatste daar onlangs een artikel over. Direct beleggen in huurwoningen heeft zeker aantrekkelijke aspecten: het bezit is tastbaar, men kan zelfstandig beslissen over aankoop of verkoop, de hypotheekrente is historisch laag en de woningkrapte is groot.

Aan de andere kant heeft het direct beleggen in woningen ook nadelen. Alvorens aan te kopen zal men een gedegen aankooponderzoek moeten doen naar de verhuurbaarheid en de technische en juridische staat van de woning. Dat vergt wel enige voorkennis. Het financieren van een huurwoning kan moeilijk zijn en de rentetarieven liggen ongeveer twee keer zo hoog als voor een gewone hypotheek. Verder is het raadzaam om het risico te spreiden over meerdere woningen, dat vergt uiteraard een bepaald vermogen.

Tot slot grijpt de overheid met nieuwe wetgeving in op de markt voor huurwoningen. Zo gaat de overdrachtsbelasting volgend jaar omhoog van 2% naar 8% van de koopprijs en wordt de jaarlijkse huurstijging beperkt. Tegenover dit alles staat een beperkt rendement: het voorbeeld van het FD geeft een direct rendement van 3,6% per jaar. 

Overweeg dan als alternatief een belegging in één van de fondsen van Nova Capital; hiermee behaalt u een direct rendement vanaf 6,5% per jaar, heeft u spreiding over meerdere huurders en het kost u weinig tijd: het team van Nova Capital verzorgt voor u het gehele traject van aankoop en financiering tot beheer van het complex. 
Bron: FD, 7-11-2020. Klik hier voor het gehele artikel.
Terug naar nieuwsoverzicht